Over

Werkwijze

Jij loopt al weken met ideeën of teksten in je hoofd, maar krijgt ze maar niet op papier. Of je hebt gewoon direct content nodig voor een project. Bel of mail me en we maken een afspraak (ik kom naar je toe of we spreken ergens af). In één gesprek wordt zo duidelijk wat je wensen zijn en wat ik hierin voor je kan betekenen. Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en gratis.
Iedere opdrachtgever is uniek en iedere opdracht anders. Ik hanteer daarom geen standaardtarieven. Na het kennismakingsgesprek stuur ik je een voorstel. Meteen weten wat iets kost? Neem ook dan contact met me op.

Waar

Maakt niet uit, schrijven kan overal. Ik werk voornamelijk in Rotterdam en omstreken, maar als jij ergens anders in Nederland of op deze aardbol tekst nodig hebt dan kan dat worden geregeld.

Waarom

Ik houd van mijn werk als freelancejournalist. Het geeft me de mogelijkheid om op avontuur te gaan, me te verwonderen, het wakkert mijn aangeboren nieuwsgierigheid verder aan en laat mijn creativiteit borrelen. Vroeger wilde ik altijd avonturier of ontdekkingsreiziger worden. In mijn vrije tijd reis ik dan ook de hele wereld rond, maar qua werk komt journalist ook dicht in de buurt. Ik ga graag de uitdaging aan om een verhaal in iemand of iets te ontdekken.

 

Verder word ik oprecht blij van spelen met taal. Om van een grote hoeveelheid informatie een compacte tekst te maken, te husselen met zinnen en zorgvuldig het beste woord te kiezen. En net zolang te schaven en schrappen totdat de tekst een organisch geheel vormt.
Vergelijk het met beeldhouwen: je hebt een groot blok materie en weet dat de vorm erin zit, maar het is aan jou om deze zo mooi mogelijk eruit te laten komen.
Of met koken: je hebt losse ingrediënten die in samenhang met elkaar en door de juiste bereiding tot een subliem gerecht verworden.

Wat nog meer

Ik kan goed luisteren en me goed inleven in mens en verhaal. Jij denkt het en het staat bij wijze van spreken al op papier. Ik ben breed georiënteerd, werk met aandacht en oprechte interesse en lever snel. Ik ben Rotterdams direct en dankzij Brabantse geboortegrond ook gezellig om mee te werken.

Referenties